”I folkeskolen er man ofte forvirret omkring sin fremtid – her kom vi med et alternativ – skab din egen fremtid”

Lyst til at stå op før vækkeuret ringer

 

Bizstory bringer hermed vores hidtil yngste portræt. Andreas Hagbarth Lauridsen var 14 år, da han startede sin første virksomhed på børneværelset i Bramdrupdam. Siden har han haft 4 af slagsen, og selvom der har hersket modgang, har den stadigt unge iværksætter ikke fået mindre blod på tanden, tværtimod. Han vil nemlig revolutionere ejendomsmarkedet med sit nye koncept ”Selvmægler.dk”.

Story-kategori:

På sit barndomsværelse sidder teenageren Andreas Hagbarth Lauridsen i 2011 og udbyder spilprodukter til Minecraft – et online platformspil, hvor du kan opbygge hele samfund i firkantede moduler. Den 14-årige dreng sælger virtuelle diamanter, ”flyerhags” udødeligheds-koder og ”blogs”, som ikke kan smadres. Et kærkomment tillæg til lommepengene – tusind kroner ekstra i måneden:

”Det fungerede egentlig fint nok, indtil min far opdagede, hvad jeg havde gang i.” -udtaler den karismatiske unge iværksætter fra Kolding, som lige nu er ved at afslutte sine handelseksaminer i Vejle.

Jeg spørger Andreas, hvor han fandt sit drive midt i ungdomsårene, imens vennerne gik i byen med værdier som damer og fester placeret forrest i hjernelappen?

”Jeg har altid haft svært ved at se mig selv i et almindeligt arbejde. Jeg mødte min ven Jonas på Hansenberg. Han spurgte ret tidligt: Vil du lave en forretning med mig? -og så tænkte jeg: JA, for helvede”

De to gymnasiekammerater stiftede BL-group, som havde til formål at yde IT-support for digitale analfabeter. Snart voksede ambitionerne – nu ville de skabe datidens regnskabsprogram inden Dinero kom til:

”Vi havde egentlig hele softwaren klar, men Martin Thorborg overhalede os indenom.”

Da de unge IT-pionerer ser sig overhalet, indser de, at deres ”konkurrent” er dem overlegen, men hvilken forskel gør det, når man er ung og har livet foran sig?

 

”Skab din egen fremtid. Lige meget hvor meget du bliver presset til at passe ind i systemet, så findes der altid et alternativ.”

Billedgalleri – før musen over billedet og klik på pilene

18 år og myndig

Da Andreas Hagbarth Lauridsen fylder 18 år, er det en dag han har ventet på i lang tid af flere årsager. Nu er det pludseligt muligt at få CVR-nummer:

”Nu havde jeg endelig muligheden for at give den fuld gas. Jeg spillede på alle de ting, jeg kunne fakturere som bartender, græsslåning og diverse former for IT-hjælp. ”

Da Andreas er nitten år, møder han på ny en kammerat, hvis drømme ligner hans egne til forveksling. De slår sig sammen og skaber ”Investarter”:

”Jeg havde været meget indadvendt som teenager og i min tid sammen med Sebastian, lærte jeg at komme ud og møde andre fra branchen. De fleste var jo en del ældre end os, så der var meget viden at hente.”

Forretningsmodellen var på en gang nyskabende og som altid ambitiøs:

”Vi ville gøre det muligt for alle at investere deres penge. I stedet for at købe egen ejendom kunne kunden lægge en mikroinvestering på eksempelvis 25.000,- svarende til 10% af boligens værdi.”

De to iværksætterspirer bliver inviteret ud til diverse 10.-klasser for at holde foredrag om deres foretagsomhed:

”I folkeskolen er man ofte forvirret omkring sin fremtid – her kom vi med et alternativ – skab din egen fremtid. Lige meget hvor meget du bliver presset til at passe ind i systemet, så findes der altid et alternativ.”

Andreas Hagbarth Lauridsens opskrift på succes er simpel og ligetil:

”Find ud af hvad du kan lide og prøv det af. Efter et stykke tid, kan du hurtigt mærke, om det er rigtigt. Det er i virkeligheden meget simpelt: Du skal have lyst til at stå op, før dit vækkeur ringer.”

3 hurtige

Hvilken forretningside ville du gerne have skabt?

”Dinero. Softwarebaserede forretningsmodeller er fremtiden.”

Hvad ville du gerne have vidst, da du startede som iværksætter?

”At det ikke er farligt at kontakte erfarne branchefolk og bede om hjælp. Det er sjældent, at folk ikke vil hjælpe. Del dine tanker med omverdenen, ellers går du i stå.”

Hvad er dit yndlingsmotto?

”Milliard i en fart – med et godt skud ironi oveni”