“Vi var med til at skabe en ny kultur omkring aktiv livsstil i starten af det nye årtusinde”

Mine kunder skal glemme tid og sted

Børge Neessen er musketer. Han kæmper med krop og sjæl for sine kunder og medarbejdere. Han fortæller sit personale når det går skidt, for han tror på loyalitet og åbenhed. Han har en vision for fitnessbranchen: ”Det vigtigste er, at få folk til at nyde at dyrke fitness. De skal glemme tid og sted.”
Story-kategori:
Året er 1996. Børge Neessen arbejder om natten på et plastfirma. En dag ringer hans bedste kammerat og spørger: ”Skal vi åbne et fitnesscenter sammen? Et smil bryder frem på læberne af den unge sports entusiast. De to venner lejer et center på Adelgade, 400 m2, tæpper på gulvene, lejet stepmaskine og tilskud som forening. Centeret kalder de for ”Universe” og Børge fragter sine Jamo-højtalere med på arbejde hver dag, så medlemmerne kan dyrke Aerobic. De to fitnesspionerers forretning går i nul. Dengang var Fitnessbølgen i sine spæde år. Der var kun 800 medlemmer i hele Kolding og det kostede 349,- pr. mdr.+ 299,- i oprettelsesgebyr. I opstart I slutningen af år 2000 møder Børge gulddrengen indenfor fitness, ålborgenseren og stifteren af fitness.dk, Rasmus Ingerslev. Han har ambitioner med Kolding. Han vil åbne en ny kæde i Agtrupvejs lokaler. Men århusianeren Kim Ravn fra Equinox Fitness overhaler ham indenom og åbner op i Volkers fabrikker, 3000 m2. Vi skriver den første februar 2001. Centeret havde hele pakken: Boblebad, gratis morgenmad + kaffe, personlig træner, ”floormanagers”, holdtræning og 25 ansatte heriblandt Børge: ”Det kostede 399,-/mdr. og 299,- i oprettelsesgebyr og så var der et års binding. Jeg glemmer aldrig den første åbningsdag.  Vi indskrev 1200 medlemmer, som vi tastede manuelt ind. Det var vanvittigt. Vi red på en bølge af succes.” Børge Neessen og de andre musketerer i Equinox skrev historie. De var med til at skabe en ny kultur omkring aktiv livsstil i starten af det nye årtusinde. Børge fortæller: ”Vi startede forskellige slankekoncepter herunder seniorspinning, som på det tidspunkt var et helt nyt segment. Det er stadig det unikke ved Agtrupvej den dag i dag, hvor vi har det højeste antal seniorer i landet.” I 2003 bliver Børge udnævnt til områdechef for Vejle, Fredericia, Horsens, Haderslev og Kolding. Han arbejder 60-70 timer i ugen: ”Det var fedt. Der var så meget at lære og selvom jeg arbejde 24/7, så var det sjovt.”

Billedgalleri – før musen over billedet og klik på pilene

Men imens alt dette står på, skal vi tilbage til Rasmus Ingerslev, som blev overhalet indenom dengang i 2001. Han er nemlig ved at bygge fitness.dk op på samme tidspunkt. Rasmus har fulgt med fra sidelinjen. Rygtet om Børges talent for at skabe succes fra bunden er nået udenfor Koldings grænser: ”Rasmus vidste, at jeg har sjælen med og går all-in, når jeg tror på noget. Mit gå-på-mod havde efterhånden gjort ledelsen i Equinox betænkelige, jeg var blevet en trussel og langsomt frøs de mig ud af manegen. Så jeg kontaktede Rasmus og foreslog, at vi startede op i Slotssøbadet. Missionen var at trække kunderne ned til svømmehallens lokaler. -udtaler Børge Neessen, hvis kone stikker hovedet ind ad døren til personalerummet og tilbyder en frisk kop kaffe, som vi enstemmigt tager imod. Der er endnu masser af stof i denne historie, som Børge har sat sig for at udtømme ublufærdigt og tillidsfuldt: ”Vi lagde en strategi: Hvis vi kunne få folk ind på et svømmetillæg til 469,- kr./mdr. ville også Slotssøbadet være glade. Indenfor det første år havde vi 2000 medlemmer. Instruktørerne fra Equinox fulgte også med, og er der stadig den dag i dag.” Men hvordan trækker Børge sine yndlinge med sig, når han får en fiks ide? Det er som om, at folkemassen troskyldigt forsvarer den insisterende lykkeridder, som evigt betvinger sine rivaler indenom: ”Jeg er ærlig og jeg har hjertet med i alt hvad jeg gør. Det er nøglen til Pandoras æske. Vær god mod dine kunder og dit personale og vær altid loyal. Det betaler sig.” En ny epoke Da Finanskrisen sætter ind, er det første der spares væk de dyre fitness abonnementer, som trækker faste beløb fra kontoen måned for måned. I samme ombæring får fitness.dk en ny og visionær chef, som bestemt ikke er på bølgelængde med Børges arbejdsgange. Den populære fitnessleder protesterer, hvilket resulterer i en afskedigelse fra posten i Slotssøbadet: ”Jeg kunne ikke holde min mund. Den slags koster. Jeg blev fristillet et halvt år” På den årlige Fibo-messe i Tyskland møder Børge makkerparret bag den tidligere konkurrent Fitness one Michael og Henrik. I mellemtiden er det kun gået ned af bakke for centeret på Agtrupvej, hvorfor Børge igen ser sit snit til et at lave forretningsmæssig akrobatik: ”Jeg spurgte drengene direkte: Skal vi købe Agtrupvej sammen?”  

”Det at gå ind af en dør efter 20 år og være glad, det er alt værd”

De tre musketerer gør alvor af tanken og køber et blødende center for en slik. I 2010 åbner det vi i dag kender som Fitness1 på Agtrupvej og det lykkes Børge, at genbruge et gammelt træk: Efter tre måneder har Fitness1 3000 medlemmer. Men hvordan svinger lykkeridderen egentlig sit sværd under dette fremstød? ”Vi lavede en avis med alle de kendte ansatte fra som har fulgt mig igennem de sidste 20 år – Vi tilbød alle de gamle goder med gratis morgenmad, fester, biografklub, seniorklub og så videre for en samlet pris på 250,- kr. – hvem vil ikke gerne tilbage til sådanne omgivelser med det bedste udbud og de billigste priser i Kolding by I 2014 åbner Fitness1 i Sydbank arena og i 2016 overtages Fit & Sund i Bramdrupdam. De sidste to års tid, har Børge haft en drøm om at overtage de gamle lokaler i Slotssøbadet, fordi de har svømmehallen, og på den måde kan cirklen sluttes, for som han siger: ”Det at gå ind af en dør efter 20 år og være glad, det er alt værd” For et halvt år siden gik den gamle kollega Børge Neessen så til Otto Skak og Edward Køhrsen, som administrerer Slotssøbadet. Han lægger op til, at tilbyde sine kommende kunder kan træne syd, midt nord samt have mulighed for at bruge svømmedelen i slotssøbadet for at kunne tilbyde noget unikt i folks travle hverdag! Det var en stor satsning: ”Du er nødt til at tage chancer, hvis ikke du er villig til at knokle de første to til fem år. Ellers når du det aldrig. I dag er der over 9.000-10.000 aktive medlemmer i fitbess1 Kolding.”

3 hurtige

Hvad er næste nål på verdenskortet i Firness1? ”Næste landvinding og er en luksuskæde til lavpris uden oprettelsesgebyrer. Vi vil ud og mærke kunderne. Fremtidsmissionen er at flyttevores receptionister ud på gulvet til vores medlemmer. Det vil kræve mere af vores medarbejdere, så de skal uddannes i kommunikation. Det perfekte eksempel er Kolding: Cirklen er endelig lukket, og vi kan i dag tilbyde koldingenserne en all-around løsning uanset hvor du bor, og hvad dine særlige behov er.”   Hvad er det vigtigste formål med dit arbejde? ”Det vigtigste er, at få folk til at nyde at dyrke fitness. De skal glemme tid og sted.”   Hvad er god medarbejderstrategi for dig? ”Jeg ser mig selv som en storyteller. Det handler for mig om, at der ikke er noget at skjule. Det gælder også internt. Jeg fortæller mine medarbejdere, hvis det går skidt, for de er ildsjæle, de ser deres tid som en investering i fællesskabet. Det du ser, er det du får.”

ANNONCER

[bc_random_banner category=default]

[bc_random_banner category=egne]